bewuste en verantwoorde mobiliteit

BESPAAR OP JE MOBILITEITSKOSTEN

Van den Udenhout Lease denkt graag met je mee. Daarom informeren we je op deze pagina over besparing op je mobiliteitskosten en wagenpark! Wat dacht je bijvoorbeeld van het nieuwe rijden, elektrisch rijden, het delen van auto's of besparen op brandstofkosten?

Op deze pagina lees je er alles over. Heb je nog meer vragen of plan je graag een gesprek in? Dat kan natuurlijk ook! Onze adviseurs helpen je graag om nog bewuster met de mobiliteit op maat om te gaan.

 

Neem contact met ons op

Zuinig en bewust autorijden

'Het Nieuwe Rijden' biedt tal van voordelen:

 • Heerlijk ontspannen achter het stuur zitten
 • Veiliger rijden
 • Flink besparen op brandstofkosten
 • Minder bandenslijtage
 • Minder slijtage van de auto
 • Bijdragen aan een beter milieu

15 GRATIS VOORDELEN

VOORDELEN SLUITEN

15 tips: Zuiniger rijden

Het hangt natuurlijk af van je rijstijl en het soort auto waarin je rijdt, hoeveel brandstof jouw auto verbruikt. Door zuinig(er) te rijden verbruik je minder brandstof, hiermee voorkom je veel uitstoot van CO2, wat weer goed is voor het milieu!

 1.  Heb je een navigatiesysteem, maak er gebruik van! Maak geen onnodige kilometers en ga recht op je locatie af. Vaak kun je de meest efficiënte of korste route aangeven.
 2. Als je een Start/Stop systeem hebt, maak hier dan gebruik van.
 3. Wist je dat een koude motor 2x zoveel brandstof verbruikt dan een goed opgewarmde motor? Ook is hoge toeren maken met een koude motor slecht voor je auto. Als je zuiniger wilt rijden dien je dus laag in de toeren te rijden tot de motor goed warm is.
 4. Probeer je auto bij aankomst zo te parkeren dat je direct weg kunt rijden zonder dat je moet keren. Een auto keren met een koude motor bij vertrek is meer vervuilend voor het milieu dan wanneer je dat met een warme motor doet. 
 5. Wanneer je minder gas geeft en minder hoeft te remmen loopt je motor effiënter en dus zuiniger. Gebruik Cruise Control waar mogelijk om een vaste snelheid aan te houden.
 6. Probeer te voorkomen dat je auto over- of ondertoeren maakt. Als je op het juiste moment schakelt, verbruik je het vermogen optimaal. Dit levert minder kans op beschadigingen op.
 7. Houd medeweggebruikers goed in de gaten. Als je vooruit kijkt in het verkeer kan je tijdig anticiperen, je hoeft dat niet plotseling te remmen of gas te geven. Dit zorgt voor zuiniger rijden en je verhoogt je rijcomfort. 
 8. Voorkom onnodig elektriciteitsgebruik. Rij bijvoorbeeld overdag met dagrijverlichting in plaats van dimlichten.
 9. Bespaar op brandstof door langzaam op te trekken. Tegelijkertijd bespaar je hiermee op onderhoud en slijtage.
 10. Zorg dat je voertuig voldoende onderhouden is. Je auto tijdig voorzien van onderhoud bevordert de levensduur. Ook zorg je er direct voor dat je auto zuinig bijft rijden. 
 11. Controleer regelmatig de bandenspanning. Met een te lage bandenspanning verhoog je de weerstand, waardoor je 5% meer brandstof verbruikt.
 12. Tijdwinst door te hard rijden is bij korte ritten (tot een uur) zo minimaal, dat je beter kalm kunt rijden. Blijf dus binnen de maximale snelheid rijden. Hierdoor hoef je weer minder op de rem of te accelereren, waardoor je zuiniger rijdt en het levert minder stress op.
 13. De airconditioning kan het brandstofverbruik verhogen, gebruik deze dus slim. Zet de arico alleen aan wanneer het nodig is. 
 14. Pak eens een keer de fiets! Als je rijdt met een koude motor verbruik je onnodig veel brandstof en dus stoot je veel CO2 uit, wat weer schadelijk is voor het milieu. Het is verstandig om alle ritten onder de 10km gewoon met de fiets te doen. Dit is ook nog eens beter voor de luchtkwaliteit jouw stad of dorp. Vind je fietsen maar langzaam en vermoeiend? Bekijk ook eens onze Kalkhoff e-bikes.
 15. Rijd niet rond met overbodige bagage of een imperiaal. Extra bagage = extra gewicht en dus meer brandstofverbruik.

ELEKTRISCH RIJDEN WAS NOG NOOIT ZO INTERESSANT

Elektrisch rijden wordt voor steeds meer mensen interessant. Ook voor jou! Het aantal laadpalen in Nederland stijgt gestaag. En ook de elektrische auto’s zelf, worden steeds voordeliger. De overheid stimuleert het elektrisch rijden door regelmatig met subsidies te werken. Je rijdt ook nog eens voordelig in onze voorraad elektrische auto's, door de lagere bijtelling.

 

De voordelen van elektrisch rijden:

Lagere brandstofkosten

Lagere onderhoudskosten

Altijd de beste parkeerplaats

Ongeëvenaard comfort

Beter voor het milieu

Lage bijtelling & milieu-investeringsaftrek

Toegang tot het centrum

Lokale subsidies

Bekijk alle voordelen van elektrisch rijden

Lees minder

Lagere brandstofkosten
Elektra is tot wel 50% goedkoper dan benzine en diesel. Je  bespaart hiermee aanzienlijk op de maandlasten.

Lagere onderhoudskosten
Een elektrische auto heeft minder bewegende delen en is daardoor minder gevoelig voor slijtage. Je bespaart daardoor aanzienlijk op de onderhoudskosten.

Altijd de beste parkeerplaats
Parkeerplaatsen met een laadpaal staan altijd op de beste plekken. Bijvoorbeeld in het centrum van de stad of bij je werk.

Ongeëvenaard comfort
Je kwam nog nooit zo uitgerust op jouw eindbestemming aan. Door het ontbreken van het motorgeluid, lijkt het alsof je naar jouw eindbestemming zweeft.

Beter voor het milieu
Een elektrische auto stoot geen CO2 uit en is daardoor niet belastend voor het milieu. Dat is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor volgende generaties.

Lage bijtelling & milieu-investeringsaftrek
Je betaalt slechts 16% bijtelling in plaats van 22%. Je profiteert daarnaast van de MIA (milieu-investeringsaftrek), een extra aftrekpost voor investeringen die een positief effect op het milieu hebben. Een oplaadpunt valt hier ook onder, mits deze op eigen terrein staat. Deze installeren wij binnen een dag voor je en je hoeft er geen extra groep voor aan te leggen. Bekijk onze Cube oplaadpunten hier.

Toegang tot het centrum
Steeds meer steden weren auto's met een verbrandingsmotor uit het centrum. Op deze manier wordt de leefbaarheid in de steden verbeterd. Met een elektrische auto of bedrijfswagen heb je echter geen last van deze maatregelen. Je kunt zonder problemen het centrum betreden.

 Subsidies
Naast de landelijke subsidie van € 3.350,- op een nieuwe elektrische auto en € 2.000,- op een gebruikte elektrische auto, bevorderen meerdere gemeentes in Nederland het elektrisch rijden door middel van interessante subsidies en regelingen. Bekijk de subsidies in jouw gemeente.

advies op maat / wagenparkscan

Onze leaseadviseurs denken graag met je mee voor een oplossing op maat. Zij kunnen je helpen met het verduurzamen van jouw wagenpark en meedenken over kostenbesparing. Je kunt hen altijd bellen voor een vrijblijvend advies op 073 - 646 99 99. Je kunt ook mailen naar lease@udenhout.nl

Heb je een vraag?

VerhuurSfeer.jpg

autoverhuur mogelijkheden 

Van den Udenhout Autoverhuur biedt tal van verhuur mogelijkheden aan. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een elektrische auto, een grote luxe auto of de perfecte auto voor een lekker weekendje weg te huren. Bekijk de mogelijkheden of neem contact met ons op voor nog meer verhuur-mogelijkheden.

autoverhuur van den udenhout

Met U.mobility altijd een e-drive binnen handbereik

Zakelijke auto’s staan gemiddeld meer dan 80% van de tijd ongebruikt stil. Dit terwijl de kosten van de auto’s door blijven lopen. 

Met onze oplossing voor digitaal poolbeheer kunt u uw voertuigen efficiënter inzetten en zo veel geld besparen. Wij maken uw poolauto’s eenvoudig toegankelijk voor meerdere medewerkers via een app en automatiseren het volledige proces van reserveren tot facturen.

Meer info over u.mobility


SchildUmobilitypng.png

Laadoplossingen van eigen fabricaat, de Cube:

ELEKTRISCH LADEN: EIGEN OPLAADPUNT THUIS OF OP KANTOOR

Wanneer je de overstap maakt naar een elektrische auto, is de volgende vraag hoe je jouw nieuwe auto gaat opladen. De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. Je betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van de energieleverancier.

WAAROM EEN EIGEN OPLAADPUNT

Om thuis of op kantoor veilig en snel te kunnen laden werkt Van den Udenhout samen met CubeCharging, de meest innovatieve ontwikkelaar en producent van laadsystemen.

De laadoplossing van CubeCharging bestaat uit een laadpaal (inclusief installatie) en eventueel een laadpas. Bij dit systeem heb je géén extra stroomgroep nodig. Bij de aanschaf van een volledige laadoplossing van CubeCharging heb je de keuze uit twee soorten Cubes.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

laadconnectors.png

GEÏNSTALLEERD BINNEN ÉÉN DAG

De installatie van de laadoplossing wordt uitgevoerd door professionele en gecertificeerde installateurs en is binnen één dag klaar.  De Cube is geschikt voor het opladen van elk type elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plaats naar uw keuze.

Hoe werkt het?