Alle informatie overzichtelijk voor leaserijders
van Van den Udenhout Lease
Voor al je vragen en verzoeken als lease-rijder kun je terecht bij Volkswagen Pon Financial Services. De zakelijke diensten van Van den Udenhout Lease zijn bij hen ondergebracht.
De BerijdersDesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.30 uur. Voor dringende zaken, zoals pech en schade, staat Volkswagen Pon Financial Services 7 dagen per week, 24 uur per dag voor je klaar. De berijdersdesk is telefonisch bereikbaar via: 033-454 9555
Hieronder vind je ook alle snelle links en formulieren om online snel verder geholpen te worden.
Overzicht documenten
Als leaserijder of wagenparkbeheerder heb je een reeks documenten nodig om alles omtrent jouw leaseauto of wagenpark te beheren.
Hieronder hebben we al je persoonlijke documenten en services op één plek overzichtelijk samengebracht.
Declaraties
Dit ingevulde formulier kun je via e-mail versturen naar onderhoud@vwpfs.nl. Stuur als bijlage een kopie/foto van de originele bon mee.
Wijzigingen
Berijdersapp
Via de app 'Mijn VWPFS' van Volkswagen Pon Financial Services regel jij moeiteloos alles wat met jouw leaseauto te maken heeft. Afspraken maken, schade melden en zelfs navigeren worden een fluitje van een cent.
De app geeft jou altijd up-to-date cruciale informatie over jouw leaseauto, inclusief contactgegevens, contractdetails, brandstoftransacties en boetes, allemaal binnen handbereik.
Installeer de app direct en volg deze stappen om je te registreren:
• Zoek en download de app 'Mijn VWPFS' via de Google Play Store of de Apple App Store. Maak een account aan in de app met het e-mailadres dat bij ons bekend is.
• Voer je voor- en achternaam in en kies je eigen wachtwoord. Klik vervolgens op 'registreren'. Verifieer je account via de verificatie e-mail in je inbox. Je registratie is voltooid.
• Open de app en log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekozen. Je hebt nu toegang tot je eigen gegevens in de 'Mijn VWPFS' app. Veel veilige kilometers toegewenst en geniet van het gebruik van de app!
Schade aan je lease-auto?
Zowel bij eenzijdige schade, als bij schade waarbij een tegenpartij betrokken is, dient die zo snel mogelijk aan ons gemeld te worden.
Wat moet je doen als jouw lease-auto schade heeft? Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk voor de schade en op wie kan de schade worden verhaald? En wat zijn de gevolgen voor de opgebouwde schadevrije jaren?
Bij schade aan de lease-auto is het verstandig dit zo snel mogelijk aan de leasemaatschappij te laten weten. Bij eenzijdige schade kan de lease-rijder de schade in veel gevallen online melden. Is er een tegenpartij betrokken? Beide partijen moeten dan een Europees Schadeformulier invullen en ondertekenen. Is de schade veroorzaakt door een onbekende of door iemand zonder verzekering, dan is aangifte bij de politie noodzakelijk.
Lease-contract
Bij het leasen van een auto hoort altijd een lease-contract. In dat lease-contract staat wat er in geval van schade precies van toepassing is. In het lease-contract is vaak een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Voor het in rekening brengen van dit eigen risico, is van belang of de schade tijdens of buiten werktijd ontstaan is.
Schade lease-auto heeft effect op schadevrije jaren
Net als bij een 'gewone' auto heeft schade ook bij een lease-auto effect op de schadevrije jaren. Sommige leasemaatschappijen kijken naar de schadevrije jaren die zijn opgebouwd. Deze staan in een centrale database genaamd Roy-Data. Heb je veel schadevrije jaren, dan krijg je bij een aantal aanbieders een lagere lease-prijs. Weer andere leasemaatschappijen rekenen aan alle bestuurders dezelfde premie. Sluit je een nieuwe autoverzekering af, dan is het bij sommige verzekeraars mogelijk om opgebouwde schadevrije jaren mee te nemen. Je hebt dan een leaseverklaring nodig. Die kun je bij ons opvragen.
Leaseauto kiezen: hoe werkt het met de opties?
Lichtmetalen velgen, een multimediasysteem of parkeersensoren. Bij het kiezen van een leaseauto kun je vaak ook opties en accessoires aanvinken. Het is verstandig om het bij die keuze niet te bont te maken.
Stel, je krijgt een andere baan. Dan moet het leasecontract tussentijds worden opgezegd. Een collega kan het contract eventueel overnemen. Daarmee voorkomt het bedrijf een hoge afkoopsom. Maar als de leaseauto flink is uitgerust met allerlei opties, wil de werkgever de kosten voor het afkopen van het leasecontract nog wel eens bij de werknemer zelf neerleggen. Stem daarom de keuze voor de leaseauto, de opties en de accessoires af met de huidige werkgever. Daarmee voorkom je verrassingen. Zorg ook dat duidelijk is wat er gebeurt bij voortijdige contractbeëindiging.
Tellen opties en accessoires mee voor de bijtelling?
Leaseauto's zijn standaard niet altijd opgetuigd met allerlei toeters en bellen, om zo de catalogusprijs van de auto en de fiscale bijtelling acceptabel te houden. Er is hierbij een verschil in opties en accessoires. Opties zijn door de fabrikant ingebouwd. Bijvoorbeeld parkeersensoren of navigatiesystemen. Deze tellen wel mee voor de cataloguswaarde en dus voor de bijtelling. Accessoires, zoals winterbanden, losse navigatiesystemen of een dakkoffer, zijn na aanschaf toegevoegd en tellen niet mee voor de bijtelling.