ICOON-CO2-REDUCTIE.png

CO2-Reductie

Fietsen als vervoeralternatief vermindert aanzienlijk de CO2-uitstoot.

ICOON-VITALITEIT.png

Vitaliteit

Werknemers die fietsen zijn minder vaak ziek, herstellen sneller en zijn productiever.

ICOON-DUURZAAMHEID.png

Duurzaamheid

80% van de werknemers vinden duurzaamheid bij de werkgever belangrijk.

ICOON-WERKGEVER.png

WERKGEVERSCHAP

Je werknemers stappen extra voordelig en totaal ontzorgd op een nieuwe fiets.

Als werkgever kun je zonder extra kosten een fietsregeling aanbieden aan je werknemers. Hierbij draag je niet alleen bij aan een betere waardering én gezondheid van je werknemers maar ook aan een beter milieu.

In samenwerking met VELOO hebben wij een zeer ruime voorraad fietsen én een extra aantrekkelijke fietslease constructie.
Werknemers berekenen makkelijk het tarief en kunnen de fiets direct online bestellen.

 

Neem contact op voor meer info

Doe een berekening

VELOO-lease-informatie-aanvraag.png

 

waarom kiezen voor Fietslease?

Kostenneutraal bijdragen
Je kunt de regeling zelfs kosteloos aanbieden. Overweeg om de besparing op sociale lasten te herinvesteren, wat neerkomt op gemiddeld € 20,- per maand per werknemer. Als optie kun je ervoor kiezen om een deel of zelfs de volledige maandelijkse leasekosten op je te nemen. 

Buiten de WKR
De leasefiets valt niet onder de werkkostenregeling (WKR) omdat er geen directe eigendomsoverdracht plaatsvindt. In plaats daarvan wordt de fiets ter beschikking gesteld aan de werknemer. Ook de bijdrage van de werkgever valt buiten de WKR.

Bruto-netto
Werknemers betalen voor de leasefiets door (een deel van) het leasebedrag in te ruilen voor brutoloon. We bieden addendums aan om dit proces te documenteren.

Besparing op sociale lasten
Gedurende de leaseperiode wordt het leasebedrag maandelijks ingehouden op het brutoloon. Als werkgever betaal je hierdoor minder sociale lasten.

Fiscaal gunstig
Werken met een gespreide betaling over 36 maanden maakt het fiscaal aantrekkelijk. Dit betekent dat een kostbare fiets voor werknemers al snel 40% voordeliger wordt. Door een klein maandelijks bedrag direct van het brutoloon in te houden, kunnen je werknemers genieten van een gloednieuwe (elektrische) fiets.

Privégebruik
Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer, waardoor de fiets ook voor privédoeleinden gebruikt kan worden. Er geldt een bijtelling van 7% over de cataloguswaarde voor de werknemer.

Duurzaam en gezond
Fietslease biedt een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor de traditionele leaseauto. Het stimuleert niet alleen duurzame mobiliteit, maar draagt ook bij aan de vitaliteit van je medewerkers.

BEREKEN DE MAANDELIJKSE KOSTEN OP VELOO.NL

Gebruik op VELOO.nl in de grijze balk de lease-calculator om het maandelijkse leasebedrag van een privéfiets of fiets via werk te berekenen. Kies je voor een fiets via het werk, vul dan de looptijd, het bruto maandloon, de eventuele werkgeversbijdrage en de onderhoudsvoorkeur in. Vervolgens verschijnen de netto leasebedragen onder de fietsen en kunnen ze met elkaar vergeleken worden.

 

Ga direct naar de calculator

calculator-nieuw-BLAUW-1.png

de voordelen voor werkgever en werknemer

De voordelen voor de werkgever:

• Meer vitale en fitte werknemers

• Mooie secundaire arbeidsvoorwaarde

• Besparing op auto- en parkeerkosten

• Draagt bij aan de klimaatdoelstellingen

• Het hoeft je niks te kosten, je bepaalt zelf de investering

De voordelen voor de werknemer

• Vrije keuze in merk & type fiets

• Fiscaal voordeel

• Optioneel met all-in service, onderhoud

• Altijd inclusief verzekering

• Optie tot koop na looptijd 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE WERKT DE BEREKENING?
Kiest je werknemer voor leasen via het werk, dan wordt het leasebedrag door de werkgever van het bruto salaris ingehouden. Hierdoor betaalt je werknemer minder belasting.

 

WAT IS EEN WERKGEVERSBIJDRAGE?
De werkgeversbijdrage is een bijdrage die jij als werkgever kan geven als extra voordeel op de maandkosten. Doordat de leaseprijs wordt betaald uit het brutoloon, bespaart de werkgever op sociale lasten. Hierdoor kan de werkgever een bijdrage van € 25,- kostenneutraal aanbieden.

 

WAT IS BIJTELLING?
De fiets van de zaak mag onbeperkt privé gebruikt worden. Hiervoor wordt belasting via bijtelling betaald.

Bijtelling houdt in dat 7% van de cataloguswaarde van de fiets bij het salaris opgeteld wordt. Dit percentage is reeds meegenomen in onze calculator en verrekend in de weergegeven maandbedragen.

 

MAG DE FIETS PRIVÉ WORDEN GEBRUIKT, OF ALLEEN VOOR WOON/WERKVERKEER?
Ja dat mag! Er is namelijk standaard een vaste bijtelling van 7%. Hierdoor mogen onbeperkt privékilometers gemaakt worden zonder administratief iets bij te hoeven houden.

 

ZIJN ONDERHOUD EN VERZEKERING INBEGREPEN?
Verzekering is standaard inbegrepen bij het leasecontract. Onderhoud is optioneel en kun je inclusief of exclusief kiezen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de fiets onderhouden blijft. Dit hangt tevens af van de afspraken die wij met jou als werkgever maken over het gebruik van de fiets.

 

WAT IS DE LOOPTIJD?
Bij VELOO Lease kun je kiezen uit een looptijd van 36 maanden of 48 maanden.

Fouten voorbehouden, informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.